• de Financiële Filosoof

7 tips voor een zorgenvrij financieel bestaan

Organiseer je geldzaken vooraf !

Is het echt zo moeilijk of laten we ons weerhouden door de mogelijk schijnbare complexiteit van de getallen, het gedoe, misschien zelfs wel de confrontatie en bewustwording van hoe we voor ons geld zorgen?

Ik verzeker je het is niet moeilijk !

Financieel inzicht geeft overzicht, rust & geluk. 1) ken je getallen : weet hoeveel je verdient en hoeveel je uitgeeft 2) geef minder uit dan je verdient 3) spaar altijd minstens 10% van je inkomen 4) categoriseer je uitgaven en maak voor de terugkomende vaste lasten en reserveringen een aparte rekening (zie nibud voor handige hulpmiddelen) 5) definieer je risico's, verzeker de risico's die je niet zelf kan dragen, zeg de andere verzekeringen op en spaar het verschil in premie 6) denk na over je pensioen, niet om suf te doen maar ooit komt die tijd en goed regelen vooraf kost niet zoveel als je misschien denkt 7) check je hypotheek het is een groot en steeds terugkomend vast deel van je inkomen. let vooral op de rente vervaldatum en het maximaal te behalen eindkapitaal/aflosbedrag op de einddatum en vergelijk dit met de waarde van de woning.


Zo kan ik nog even doorgaan maar voor vandaag hou ik het hierbij, veel suc6 hulp nodig bij het organiseren van je geldzaken ?

de financiële filosoof organiseert telefonische coaching sessie's

stuur een email naar info@definancielefilosoof.com

 

©2020 door de Financiële Filosoof/ETC.