• de Financiële Filosoof

Geld maakt niet gelukkig

Bijgewerkt: 23 aug 2019


Flauwekul natuurlijk of het ligt toch iets genuanceerder dan dat ? Is de waarde van geld gerelateerd aan de moeite die we moeten doen en de hoeveelheid lol (of juist niet) die daarmee gepaard gaat? Dit blijkt heel essentieel in hoe we vervolgens weer met dat geld omgaan en op welke waarde we ons geld daadwerkelijk schatten. Koesteren we het of geven we het zo snel mogelijk weer weg ? Easy come easy go ?

Onderzoek naar loterij winnaars wees aan dat de meerderheid na 7 jaar weer net zo arm of armer en in ieder geval ongelukkiger was dan voor het winnen van de geldprijs !

Genoeg is genoeg Wat je met geld doet: hoe je ervoor zorgt, koestert zonder een vrek te worden, bewust te zijn, vooraf nadenken over inkomen & uitgaven geeft financieel inzicht en dus vrijheid & rust.

Geld blijkt behalve een ruilmiddel voor de basale dingen in het leven als onderdak & eten ook een uitstekend middel voor het afmeten van succes, mogelijkheden, schoonheid, status etc. We dromen er allemaal van om rijk(er) te worden, uh wacht eens even ? ook de rijken ? ja ook de "rijkeren" dromen van meer. Lifestyle inflatie met een mooi woord. Hoe meer je verdient hoe meer je uitgeeft. Dus in die eeuwigdurende honger naar meer (hebbedingetjes) zullen we geen extra geluk meer vinden.

Geen hogere wiskunde. Hoewel belangrijk zijn het uiteindelijk maar gewoon getallen.

Financieel zorgeloos Organiseer je geldzaken. Maak een overzicht van inkomsten & uitgaven, start met sparen, inventariseer je uitgaven, los je evt. leningen en creditcard af. Denk na en wees bewust hoeveel je waaraan uitgeeft. Categoriseer een bedrag voor lol en uitjes en flauwekul en geniet ervan met volle teugen. Wetende dat mocht er onverwacht een naheffing energielasten of kapotte auto rekening op de mat ligt je nog net zo rustig slaapt. Want met geld is het net als met het weer soms schijnt de zon en soms regent het. Een paraplu is dan handig.

Hulp nodig bij het organiseren van je geldzaken?

de Financiële Filosoof denkt, schrijft en spreekt voor zichzelf meer info www.definancielefilosoof.com


#definancielefilosoof #nadenkenovergeldheeftzin #geldzaken #

 

©2020 door de Financiële Filosoof/ETC.